joi, 30 octombrie 2008

Cine e pe primul loc? FC Ploieşti, că Ceahlăul a promovat deja

Seria I din Liga a II-a s-a jucat în şaptişpe echipe, cu mult înainte de retragerea Forexului din campionat. Mai exact, din etapa întâi sau, dacă vreţi să fiu şi mai exact, de când s-au alcătuit cele două serii şi Ceahlăul, sora mai mică şi mai nefericită a Gloriei Bistriţa, şi-a început anul de penitenţă în eşalonul secund.

Trupa lui Pinalti (cred că asta e singura echipă la care nici nu prea are rost să spui cine-i antrenor) a declanşat ieri scandalul sezonului, după ce a câştigat prin mijloace specifice la Suceava şi a rămas în fotoliul de lider. Arbitrul Bocăneală a eliminat trei jucători de la gazde şi a pus mingea pe var în minutul 96 (nouăzecişişase). Restul e can-can. Adică faptul că fluieraşul şi-a luat-o niţel pe coajă, că penaltiul a fost executat în minutul 107 şi că episodul ăsta nu va schimba absolut nimic în fotbalul românesc.

Ce-i cu adevărat important e victoria obţinută de FC Ploieşti la Progresul. Iar Cristi Vlad, care striga la final alături de colegii săi „Cine e pe primul loc?”, referindu-se la galben-albaştri, n-a greşit. Sufletiştii lui Vivi sunt lideri, într-o serie infernală, cu 16 echipe şi doar un loc promovabil.

Niciun comentariu: